Almanya’da Türk ve Rus acentecilerden güç birliği

Türk ve Rus acentelerin Almanya'daki işbirliği büyüyor. Avrupa’daki Türk seyahat acentecilerini tek çatı altında buluşturan Türk Acenteciler Birliği (COOP TRR) ve Berlin merkezli Rus Acenteciler Birliği (COOP EAST), güçlerini birleştirerek yeni bir yapılanmaya gidiyor.

31/12/2019 23:40
Almanya’da Türk ve Rus acentecilerden güç birliği

Türk turizmini destelemek üzere çalışmalarına hız verdiklerini açıklayan COOP TRR CEO'su Cumhur Sefer, 500'ün üzerinde Rus acenteyi bünyesinde barındıran COOP EAST'le ortak çalışmalar yaparak Türkiye rezervasyonlarını arttıracaklarını söyledi. Almanya'daki Türk ve Rus acentelerin aynı veri tabanını kullanacaklarını, birbirlerinin satışlarına destek olacaklarını ve var olan misafir portföyünü paylaşacaklarını dile getiren Cumhur Sefer, "Birbirimizin işlerini kolaylaştırmak ve arttırmak üzere anlaştık. Örneğin COOP EAST'in Almanya'da güçlü bir uçak bileti satış ağı var. Türk Hava Yolları'nın da dahil olduğu satışlarda 20 yıldır liderler. Türk acenteciler olarak bu güçlü portföyü Almanya'da artık biz de kullanacağız" dedi.

Rus meslektaşlarıyla sık sık biraya geldiklerini aktaran Sefer, pazarlama konusunda fikir alışverişi yaptıklarını kaydederek, "Almanya'daki tur operatörleriyle ilişkilerimizde COOP East'le ortak hareket edeceğiz. Türkiye'ye yönelik rezervasyonları arttırmak üzere yeni stratejiler belirleyeceğiz. Önümüzdeki 6 ay çok yoğun geçecek" diye konuştu.

COOP TRR ve COOP EAST'i aynı çatıda buluşturacak bir üst örgütlenme planladıklarını da ifade eden Cumhur Sefer, COOP EAST Başkanı Antonina Syromiatnikova ile bu konuda görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. COOP TRR'nin Almanya’nın Essen kentinde 18 Kasım 2017 tarihinde düzenleyeceği workshop'ta COOP EAST üyelerinin de yer alacağını kaydeden Sefer, burada düzenleyecekleri etkinlikte Türk ve Rus turizmcilerin buluşacağını ve yeni işbirliklerinin oluşması için fırsat olacağını sözlerine ekledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.