Alihan Akkoç: Zor bir kış bizi bekliyor...!

Best Western Empire Palace Hotel Genel Müdürü Alihan Akkoç, Turizm Aktüel’e yaptığı özel açıklamada, Sultanahmet’te trafik sorunu öne çıkıyor. Sultanahmet’in trafiğe kapaması iyi oldu. Ama biz burada zarar görüyoruz, işyerlerimize ulaşmakta ve transferlerde zorlanıyoruz.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alihan Akkoç: Zor bir kış bizi bekliyor...!
2010 senesi 1 Kasım’a kadar beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini bütün meslektaşlarımızdan duyuyoruz. 2010 iyi geçti, ama ara sezonda bir duraklama oldu. 15-20 gün sonrada Arap turistlerinde İstanbul’a akınıyla birlikte iyi bir sezon geçirdik. Biz döviz bazında satış yaptığımızdan kur farkında kar marjlarımız gidiyor.
Aynı oranda dövizimiz artsaydı, biz bu sene belki altın yılımızı yakalamış olurduk. Bölgemizde çok otel açıldı. Gerek var mı yok mu bunu zaman gösterecek. Önümüzdeki 2011-12 sezonunda sonuçlarını göreceğiz. Zor bir kış bizi bekliyor. Sultanahmet ve Sirkeci otellerinde kapasite % 35 arttı.
Fakat kışın doluluk oranlarımız %40-%50 arasıydı.  Bu doluluk oranları tahminimce % 40’ın altına düşecek. Peki bu % 40 larda otellerinin giderlerinin karşılayabilecek mi?
Şimdi zaten Sultanahmet İstanbul'un bir parçası olduğuna göreönemli bir destinasyon olmuş durumda.


Alihan Akkoç, "Sultanahmet’te çok büyük tesislerin olmaması artıdır..."

İstanbul’da son 5 veya 4 seneye bakarsak, gerçekten güzel bir tanıtım oldu. Zaten gelen bu ziyaretçilerde gösteriyor ki biz doğru yoldayız. İstanbul’daki artışın kesinlikle kültür başkenti olmasından kaynaklı olduğuna inanmıyorum. Çünkü biz gerçekten hak ettiğimiz bir ziyaretçi talebiyle karşı karşıyayız. Londra’nın turist sayısıyla İstanbul un turist sayısını kıyasladığınız zaman çok çok iyi yerdeyiz

Sultanahmet’te çok büyük tesislerin olmaması artıdır. Çünkü çok büyük tesisler Sultanahmet destinasyonunun özelliklerini yok edebilir diye kaygılanıyorum. Sultanahmet’te bulunan en büyük oteller 55 veya 60 odalıdır. Sultanahmet’te 100 odanın üstünde otel yok.

Bölgede trafik sorunu öne çıkıyor. Ama trafik zaten İstanbul un sorunudur. Sultanahmet’in trafiğe kapaması iyi oldu.  Ama biz burada zarar görüyoruz, işyerlerimize ulaşmakta ve transferlerde zorlanıyoruz. Turizm adına baktığımız zaman doğru hamleler olduğunu görebiliyoruz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.