Alanyalı turizmciler 'Akil Turizmciler Kurulu' oluşturuyor

Alanya'daki otelciler kötü giden sezonu kurtarmak için ellerini taşın altına sokmaya karar verdi. 17 Ocak'ta Titan Select Otel'de buluşacak olan Alanyalı otelciler, önce kalıcı bir İstişare Kurulu oluşturacak, ardından turizmin sorunlarını masaya yatıracak.

31/12/2019 23:40
Alanyalı turizmciler 'Akil Turizmciler Kurulu' oluşturuyor

Geçtiğimiz Kasım'da güven tazeleyip 2'nci kez seçilen Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, turizm sezonunu kurtarmak için alınabilecek tedbirleri konuşmak üzere, otelcileri bir araya gelmeye davet etti. Yenialanya'da yer alan habere göre, Alanya'daki otelcilerin ellerini taşın altına koymak için bir araya geleceğini söyleyen Sili, "Önce, bu sektöre yıllarını vermiş olan isimlerden oluşacak bir İstişare Kurulu oluşturarak yola koyulacağız" dedi.

PROTOKOL DAVET EDİLMİYOR

Bir nevi "Akil Turizmciler Kurulu" vazifesi görecek olan İstişare Kurulu'nu hayata geçirip beyin fırtınası yapacaklarını dile getiren Sili, "Alışılagelmiş yöntemlerin aksine bu zirveye bu kez Alanya protokolünü davet etmeyeceğiz. Alanya'da 'Otelci' denilince aklınıza kim geliyorsa hepsinin katılım sağlamasını rica ettik. 2016'yı kaybettik, 2017'yi kazanmak için hangi formülleri devreye sokabiliriz, ALTİD olarak bizden istenen nedir, bizim ALTİD olarak otelciden taleplerimiz nedir, bunları konuşacağız. ALTİD tarihinde ilk olacak" diye konuştu.

GOLF VE AKDAĞ'A İHTİYAÇ VAR

2017'de ve ilerleyen yıllarda turizm sektörünün canlanması için acilen yapılması gerekenleri de sıralayan Burhan Sili, şöyle konuştu: "Artık sadece deniz-kum-güneş turizmi yetmiyor. Golf merkezleri ile Akdağ Kayak Merkezi acilen açılmalı. Spor turizmi desteklenmeli. Ayrıca mevcut tesislerin yenilenmesi için ucuz faizli ve uzun vadeli krediler verilmeli. Orta kademe eleman sıkıntısının giderilmesi için bölgeye bir değil bir kaç Turizm Meslek Lisesi açılmalı. Akil Turizmciler Kurulu'nu oluşturduktan sonra tüm bu talepleri ilgili makamlara ileteceğiz." '

AR-GE ÇALIŞMALARI YAPILACAK'

Konu hakkında fikirlerini ve olması gerekenleri aktaran Sirius Deluxe Otel Genel Müdürü İsmet Ergüleç, "İçeriği ile ilgili net bir bilgim olmasa da Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge), Alanya imajı üzerine çalışmalar yapılacak. Alanya olarak ne istiyoruz, neyimiz eksik, turist profilimiz nedir, neler yapılabilir, bunlar incelenecek ve bir bilgi havuzu oluşturulacak. Somut veriler üzerinden çalışacağız diyebiliriz. Turizmde geçmişimizi ve geleceğimizi kapsayan bir havuz sistemi olacak. Online tanıtım çalışmaları, fırsatlar, izlenecek adımlar, sorunlar karşısında alınabilecek önlemler noktasında bir fikir birliği olacak" diye konuştu.

'DUAYENLER KURULDA BULUŞACAK'

Club Paradiso Otel Genel Müdürü Mehmet Dahaoğlu da, "Alanya turizminin geliştirilmesi amacıyla, ki tanıtım başta olmak üzere bir kurul oluşturulacak. Mevcut fikirlerin geliştirilmesi ve yeni fikirlerin doğması için böyle bir yapı kurulacak. Bu noktada özellikle çok önemli bir görevi olacak. Turizmin duayenlerinin, uzun yıllardır turizme hizmet verenlerin olacağı bir kurul olmasını bu bağlamda da katılımın yüksek olmasını temenni ediyorum. Üst bir kurul olacak. Buradan çıkacak fikirler, yerel idarelerle, bakanlıkla paylaşılacak. Turizm için uğraşılacak" ifadelerini kullandı.

'KENDİ DATABANKIMIZI OLUŞTURACAĞIZ'

Remi Otel sahiplerinden Servet Şakiroğlu ise, "Bu kurul, bilgi ve deneyimlerden yararlanacak. Kötü günlerde nasıl bir yol izlememiz gerektiğine karar verecek. Nasıl bir ortak tavırla bu sıkıntılar aşılır, nasıl bir plan olması gerektiğine dair bilgiler verecek. Bir nevi turizmde A ve B planlarımız oluşturulacak. Olası bir durumda sudan çıkmış balığa dönmemek, belirlenecek plan doğrultusunda hareket edilmesini sağlayacak bir kurul. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor. Ayrıca bu kurulun amaçlarından biri de veri sahibi olmak. Çeşitli kesimlerden turistler geliyor ama yeteri kadar verileri tutulmamış. Neye, kime hizmet ediyoruz bunu belirleyeceğiz. Kendi databankımızı oluşturacağız" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.