Alanya'daki otellerin yüzde 10'u satılık

302'si Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli olmak üzere toplam 584 konaklama tesisinin bulunduğu Alanya'da, yüksek sezonda 54 turistik tesis yeni sahiplerini bekliyor.

31/12/2019 23:40
Alanya'daki otellerin yüzde 10'u satılık

Geçen yıl Antalya genelinde 410 otel satılığa çıkarılırken, 2016 Şubat ayında bu otellerin 111'inin Alanya'da olduğu açıklanmıştı. Mart 2017'de ise Alanya'dan 73 otel satılığa çıkarılmış, bu rakamla şehir, en çok satılık otelin bulunduğu turizm merkezi unvanını almıştı.  302'si Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli olmak üzere toplam 584 konaklama tesisinin bulunduğu Alanya'da 2017’nin yüksek sezonunda 54 otel satılığa çıkarıldı. Bu rakamlara göre Alanya’daki konaklama tesislerinin yüzde 9.2’si satılık.

Türkiye'nin önde gelen satış sitelerinden sahibinden.com'da Alanya'dan 54 turistik tesis 'Satılık' olarak yer aldı. Alanya'da en çok 4 yıldızlı otel satılığa çıkarıldı. 13 adet 4 yıldızlı otelin satışa çıkarıldığı Alanya'da 12'şer adet apart, 3 ve 5 yıldızlı otel de alıcı bekliyor. Sahibinden.com sayfasında Alanya'dan 1'er adet 2 yıldızlı, tesettür ve butik otel ile 2'şer adet 1 yıldızlı otel de satılık listesinde yer aldı.  

Aynı sitede Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden Bodrum'da 57 otel için satılık ilanı verildi. Satılık oteller arasında Bodrum'u 54 otelle Alanya, 44 otelle Marmaris, 36 otelle Kemer, 34 otelle Manavgat, 24 otelle Side, 16 otelle Lara ve 4 otelle Belek izlediler.

  'OTEL YATIRIMI DURMALI'

Yenialanya'da yer alan habere göre, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, otel yatırımlarının durması gerektiğine işaret etti. Dahaoğlu, "2016 turizm açısından geçirdiğimiz en kötü senelerden bir tanesiydi. Bunun karşılığında o yılki satılık otel sayısı çok yüksekti. Çünkü insanlar ticaret yapmıyordu. Yatırım yapamıyordu. Bu sene geçen senenin daha üzerinde bir yıl. Bu anlamda bunu insanlar ticaret açısından da düşünüyor.

İnsanlar geçen sene otellerini satıp bu yatırımlarını farklı alanlara yansıtır mıyız diye düşündü. İnanıyorum ki bu seneden itibaren gelecek yıllarda turizm daha da iyiye gidince hem satılık otel sayılarında azalma olacaktır, hem de tekrar küsen personel, mesleği bırakan personel geri dönüş sağlayacaktır. Gelecek yıllarda bu durumun daha iyi olacağını düşünüyorum. Sayıların daha da azalacağına inanıyorum ama özellikle otel yatırımının durması gerekiyor" dedi. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.