Alanya'da iç pazar canlandı

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, iptal edilen memur izinlerinin iadesiyle turizmde talep artışı yaşandığını söyledi.

31/12/2019 23:40
Alanya'da iç pazar canlandı

ALTİD Başkanı Burhan Sili, Kurban Bayramı'nın memur izinlerinin geri iadesiyle birlikte sezon için son derece büyük öneme sahip olduğunu belirterek iç pazardan ciddi bir talep oluştuğunu söyledi. Darbe girişiminin ardından memurlara getirilen tatil yasağının kalkması ve Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasının sektörde büyük sevinç yarattığını anlatan Sili, "Rezervasyon iptali yapan, tatile çıkamayan iç pazar misafirlerimiz tekrar dönüş yaptı. Bu nedenle ağustos ayında her ne kadar Rusya'dan charter seferlerine izin çıkmamış olsa da iç pazarda yoğunluk yaşıyoruz. Bayrama kadar geçecek sürede tahminimiz iç pazarla yoğunluk devam edecek" dedi.

Ramazan Bayramı'ndaki kadar olmasa da Kurban Bayramı'nda da yoğunluk olacağını ifade eden Burhan Sili, "Özellikle 4 ve 5 yıldızlı tesislerimizde doluluk olacak. Avrupa'nın gidişatını zaten biliyoruz, Rusya'nın da başlama süreci o dönemlere denk gelecek. Charterlarla birlikte sezonu ekim sonuna kadar devam ettirir ve kapatırız. Bundan sonraki süreçte yapılabilecekler konusunda istişareler yapacağız" diye konuştu. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.