ABD turizmini Trump antipatisi vurdu

ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmenlere karşı tutumu ve güçlenen Dolar, ABD'ye seyahatleri azalttı. ABD, dünyada en çok ziyaret edilen ikinci ülke unvanını, İspanya'ya kaptırdı.

18/01/2018 21:39
ABD turizmini Trump antipatisi vurdu

Donald Trump ile birlikte oluşan algıyla birlikte ABD dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci ülkesi olma unvanını İspanya'ya kaptırdı. Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü'nün (UNWTO) rakamlarına göre 2017 yılında ABD'yi ziyaret eden turistlerin sayısı 2016'ya göre yüzde 4 düşerek 73 milyon oldu.

MATADORLAR AYAĞA KALKTI

İspanya'yı ise geçen sene ziyaret eden turist sayısı 82 milyon oldu. Matadorlar ziyaretçi sayılarına bir önceki yıla göre yüzde 9 artırdı. Rapora göre Fransa 89 milyon turist ile dünyanın en fazla ziyaret edilen ülkesi olurken onu İspanya ve ABD izledi.

11 AYDA 4.6 MİLYAR DOLAR KAYBETTİLER

CNN'in haberine göre Donald Trump'ın yabancı düşmanı politikaları ve doların değerlenmesi ABD'ye ziyareti caydıran unsurlardan biri. ABD Seyahat Acentaları Birliği 2017'nin ilk 11 ayına ilişkin yayımladığı rakamlara göre ABD ekonomisinin önceki yılın aynı dönemine göre 4.6 milyar dolar daha fazla.

31.4 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ

Türkiye 2017 yılı sonunda 31.4 milyon turistin ülkeyi ziyaret etmesini bekliyor. Hükümet turizm gelirlerinin ise 26 milyar dolara dayanmasını bekliyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.