Abacı Konak, Eskişehir’in değerlerini dünyaya tanıtacak

Abacı Konak Otel Satış ve Pazarlama Müdürü Tunç Gezmez, “ Şehir otelciliği ve çeşitliliği açısından yıldızı son yıllarda parlayan kentlerimizden birisi olan Eskişehir’in, kültürel mirası ve tarihinin tanıtımında öncü olmayı hedefledik” dedi.

31/12/2019 23:40
Abacı Konak, Eskişehir’in değerlerini dünyaya tanıtacak

Abacı Konak Otel Satış ve Pazarlama Müdürü Tunç Gezmez, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, doğal güzellikleri ve şehir otelciliğinde de yıldızı parlayan Eskişehir’in değerlerini yurtdışı pazarlarında tanıtmayı planladıklarını açıkladı.

 Tunç Gezmez, sözlerine şöyle devam etti:

“Abacı Konak Otel olarak, gerek şehrin reklamında, gerekse kültürel mirasın ve tarihin tanıtımında öncü olarak, şehir ile birlikte hareket etmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de turizm çeşitleri arttıkça, yerli ve yabancı turist potansiyeli de artmaktadır. Eskişehir, şehir otelciliği ve çeşitliliği açısında yıldızı son yıllarda parlayan kentlerimizden birisi olmuştur. 2014 yılının ilk yarısında, 2013 yılına istinaden Eskişehir’e gelen turist sayısının artmış olması bizleri sevindirirken; bu artış ile doğru orantıda ilerlemeyen şehre yeni katılan tesisler, kentin bir nebze de olsa fiyat ve rekabet dengesini sarsmıştır. 2014 yılı içerisinde aldığımız verilere istinaden, şehrin doluluk oranı % 63’lük bir oranı göstermektedir. Şehrin fiyat politikasına ayak uyduran tüm işletmeler, bu doluluk oranı ile çalışmaktadır” dedi.

Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarını hedefliyor

Almanya ve İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ile Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen misafirleri ağırladıklarını belirten Tunç Gezmez, şunları söyledi:

“Otel olarak, 2014 izlenimlerimiz ve deneyimlerimiz ile 2015 yılına başarılı bir giriş yaptık ve bu yılın ilk 3 ayında hedeflediğimiz dolulukları hayata geçirdik. Otelimizde yerli misafirlerimizin yanı sıra, Almanya, İtalya, Japonya ve Çin’den konuklarımızı ağırlıyoruz. Otel doluluğumuzun %15- 20’lik bölümünü dış pazarlar oluşturuyor. Bu yıl, hedef pazarlarda aktif rol alarak, doluluk oranlarımızı arttıracağız. Mevcut pazarlarımızın yanı sıra, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarında tanıtım ve pazarlama atağı yapacağız” diye konuştu.

Eskişehir’in olmazsa olmazları

Eskişehir’i Eskişehir yapan değerlerini anlatan Tunç Gezmez, “Eskişehir’ i ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere şehrimizin yüzü olan tarihi Odunpazarı evlerini, Venedik’i andıran Porsuk Çayını, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın  Yılmaz Büyükerşen’in şehrimize kattığı cam sanatları ve balmumu müzelerini öneriyoruz.  Aynı zamanda denizi olmayan şehrin adası olan Gaga Restaurantı, Orta Anadolu'nun tek plajı olma özelliğini taşıyan Kentpark içerisindeki suni plajımızı, 2002 yılında faaliyete geçen ve geçmişini yansıtarak bir kompleks haline gelen ve kaliteli hizmeti ile her hafta ünlü bir ismi ağırlayan şehrin eğlencesine yön veren 7 / 24  yaşayan bir tesis olan 222park’ı görmeye ve bu hazzı yaşamaya davet ediyoruz” dedi.

Eskişehir’den ayrılmadan önce yapılması gereken 5 şey

Tunç Gezmez, Eskişehir’e gelen turistlerin şehirden ayrılmadan önce yapması gereken 5 maddeye ilişkin şunları belirtti:

“1- Tarihi Odunpazarı evleri ve sokakları

2- Cam sanatları ve balmumu müze gezintisi

3-Porsuk Nehri üzerinde gondol ile GAGA rest uzanan romantik bir gezi

4-Çibörek ve balaban köfte tadılmalıdır

5- Şehri aydınlatan, tarihi ve eğlencesi ile 222 park da gecenin en güzel saatlerinde eğlence…”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.