23'üncü Genel Kurul Anatomisi: Zincirler kırıldı

TÜRSAB Genel Kurul seçimleri için Firuz Bağlıkaya ve grubu tek kelime ile muhteşem çalıştılar.

26/02/2018 18:32
23'üncü Genel Kurul Anatomisi: Zincirler kırıldı

Cem Polatoğlu

TÜRSAB Genel Kurul seçimleri için Firuz Bağlıkaya ve grubu tek kelime ile muhteşem çalıştılar. Bağlıkaya, final konuşması ile gençlerin ve kararsızların %80'ini kendine çekti. Hasan Erdem ise sakin, akılcı ve akıcı konuşması ile bu gruba güven duyulmasında büyük rol oynadı.

Meslektaşlarımız aynı yüzü görmekten, aynı hikayeleri dinlemekten, üstü kapalı tehditlerden, korku imparatorluğundan, vaadlerin yerine getirilmemesinden, şirketlerinin bir türlü düzlüğe çıkamamasından bıktı usandı, Daha nitelikli, turizmi, bilen lokal değil global nitelikleri olan aday arayışına girdiler ve sonunda ZİNCİRLERİ KIRDILAR. 

Ancak aradaki büyük farkın oluşmasında rakiplerinin de hataları vardı.

Bence;

ULUSOY'un oyları neden düştü:

- Ulusoy 6 ay önce aday olmayacağını açıkladığı halde, kendi adayını 5 gün önce açıkladı. Bu resmen "Ceketimi koysam kazanırım" aşırı özgüveninin tezahürüydü. Ters tepti.

- Aday olmayan! Ulusoy 6 kez kürsüde boy gösterirken gerçek! aday Çetin Gürcün sadece 1 kez sahne aldı ve adeta "faliyet raporu" okuyup yerine oturdu. Çok mutsuz, huzursuz ve isteksiz olduğu belliydi.

- Ulusoy'un "ÖNCE ADAM OLACAKSINIZ SONRA ADAY" sözü çok ağır kaçtı.

- Rehberler için 2 defa "Rehberler kim, bizim memurlarımız" sözü 650 Rehber-Acentacı meslektaşımızdan tepki gördü.

- Ulusoy'un mikrofonunu kapatan Divan'a ve efsane başkan Talha Çamaş'a "Size rağmen bu seçimi alacağım" demesi kırıcı oldu.

- Bir meslektaşımızın papyonlu resmini kürsüden sallayıp, alay etmesi, işte değişim dedikleri bu kravattan-papyona diyerek dalga geçmesi tepki aldı. Oysa salonda söylenenlere göre kendisini de papyonlu görenler vardı. Bunda o meslektaşımızı 3000 kişiye reklam etmesinde ne beis vardı, anlaşılamadı.

- İnatla ve ısrarla bir kaç defa helallik istemesi, "18 senenin hatırı için" cümlesi ile divana, salona istediklerini yaptırmaya çalışması tepki aldı ve sonunda salondan YUUUUH, HARAM OLSUN, HELAL ETMİYORUM gibi benim de içimi acıtan tepkiler aldı. Tüm bu olayların üzerine bir de "Onursal Başkanlık" titri için verilmek istenen önerge olaylara tuz-biber ekti ve olağan tepkiler üzerine önerge geri çekildi. 

Emin Çakmak'ın oyları neden düştü:

- Sanki yönetimde Ulusoy değil de Firuz varmışçasına sürekli Firuz Bağlıkaya'ya yüklendi.

- Projelerinden söz etmek yerine polemikleri öne çıkardı.

- Hiç yeri yok iken geçen dönem Firuz'un yarışa 3 ay kala aday olduğuna sitem etti ve kendi ayağına sıktı. Çünkü Firuz Bağlıkaya kürsüye çıkar çıkmaz "Sen bana 3 ay önce aday oldun diyorsun da, sen 3 hafta kala aday oldun, ona ne diyorsun" diyerek kendisine verilen pası gole çevirdi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.