2015'in favorisi kısa cruise turları

Genelde lüks kruvaizyer turları denince, 7, 10, 14 veya daha fazla günlük uzun geziler akla gelir. Bu turlarda deyim yerindeyse ‘Dünyanın yarısı geziliyor’. Ancak 2 yıl önce başlayan bir tatil türü, hızla yayılmaya başladı ve artık tüm büyük kruvaziyer tur operatörleri “Short Cruises” katalogları çıkartıyor.

31/12/2019 23:40
2015'in favorisi kısa cruise turları

Yoğun dinlenmenin belki de en güzel yöntemi, şehir kargaşasından kaçmak, denizle baş başa kalmak. Bunu yaparken de lüksten vazgeçmek istemeyenler için kruvaziyer turu iyi bir alternatif. Ancak bugüne kadar kruvaziyer turları 7, 10, 14 veya 21 günlük paketler halinde satılıyordu.

Bu zorunlu seçenekler hem toplam tatil fiyatını artırıyor, hem de yoğun tempoyla çalışan insanlara kısa tatil imkanı sunmuyordu. Bu artık değişti. Bundan birkaç yıl önce başlayan ve başlangıçta fazla talep görmeyen kısa kruvaziyer tatil seçenekleri, artık katalogların bir vazgeçilmezi. Tüm büyük kruvaziyer operatörleri bu ‘Short Cruises’ turları için özel kataloglar bastırıyor. Zira talep beklenenden hızlı gelişti.

2 ila 4 gün arasında değişen süreler için satışa çıkan bu turlar, geceliği 50 dolardan başlıyor. Yani 3 günlük kısa bir tatil 150 dolara alınabilir. Bu fiyata benzer konforda birçok şehir otelinde en fazla 1 gece konaklanabilinir.

Kısa kruvaziyer turları başlangıçta uzun gemi turlarından çekinin, kendilerini neyin beklediğini bilmeyen tereddütlü tatilciler için planlanmıştı. Ancak talep patlaması daha çok kısa, sessiz, dinlendirici ancak yine de hesaplı tatil yapmak isteyenler tarafından büyük beğeni aldı.

Amerika Kruvaziyer Operatörleri Birliği (Cruise Lines International Association – CLIA), seyahat acentaları arasında yaptığı bir ankete göre, 2015’de kısa cruise turlarına olan talepte bir patlama yaşanacak. (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.