200 yabancı tur operatörü İstanbul'da buluştu

Hindistan’ın büyük düğün organizasyon şirketleriyle birlikte, büyük M.I.C.E etkinlikleri düzenleyen, grup turları yapan firmaların da içinde bulunduğu, 50’den fazla ülkeden 200’e yakın tur Operatörü İstanbul’a Luxury B2B M.IC.E etkinliğinde buluştu.

20/11/2018 13:18
200 yabancı tur operatörü İstanbul'da buluştu

Yıllık 10 milyonun üzerindeki turizm hacmiyle 100 Milyon Dolar'ın üzerinde bilançosu bulunan Hindistan’ın büyük düğün organizasyon şirketleriyle birlikte, büyük M.I.C.E etkinlikleri düzenleyen, grup turları yapan firmaların da içinde bulunduğu, 50’den fazla ülkeden 200’e yakın tur Operatörü İstanbul’a Luxury B2B M.IC.E etkinliğinde buluştu.

Luxury B2B M.IC.E etkinliğinin düzenleyicisi WorkShop TravelShop ve TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, "Bu etkinlik ilk defa B2B Luxury M.I.C.E Workshop konseptinde düzenlendi ve etkinliğine aralarında Hindistan’ın büyük düğün organizasyon şirketleriyle birlikte, büyük M.I.C.E etkinlikleri düzenleyen, grup kültür ve dini turlar yapan firmaların da bulunduğu, 50’den fazla ülkeden 200’e yakın tur operatörü iştirak katıldı" dedi.

Kalender sözlerine şöyle devam etti:

"Gelen tur operatörleri toplamda 10 milyonun üzerinde turist hacmine sahip ve 100 Milyon Doların üzerinde bilançoları bulunuyor. Türkiye’ye gelip Türkiye’deki firmalarla işbirliği yaparak pazar paylarını geliştirmeyi planlıyor.

Gelen tur operatörleri içinde, hâlihazırda düğün işi almış olup, lokasyon ve otel bakmakta olanlar da var. Ayrıca, Balkan ülkelerinden charter uçuşları başlatma niyetiyle etkinliğe katılanlar da mevcut var.Türkiye’de bu işi yapabilmek için partner arayışındalar.

Türkiye'den de katılım yüksekti

Hindistan’ın en büyük 5 Tur operatöründen biri olan ve kültür, gurup, M.I.C.E organizasyonlarıyla bilinen, dünyanın birçok ülkesinde de ofisleri bulunan Yatra ve Mercury’nin üst düzey yöneticilerinin de hazır bulunduğu etkinliğimizde acenteler, Türkiye pazarında genişleme hedeflerini gerçekleştirmek için bağlantılar kurdular. Workshop etkinliğimizde, tamamen bizim tasarım ve mühendisliğimizle yapılan yazılımız sayesinde, etkinlik öncesinde B2B ön-randevular alınarak %100 başarı yakalandı.

Luxury B2B M.I.C.E Workshop etkinliğimize, Türkiye’den 70’den fazla turizm firması, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Türkiye’nin sayılı marka & zincir otelleriyle, birçok düğün planlayıcısı, seyahat acenteleri, yat firmaları, restoranlar, taşımacılık şirketleri, tekne ekipman firmaları gibi birçok değişik kategoride katılım sağlandı.

Açılış kurdelası topluca kesildi

Ayrıca; etkinliğimize Yeşil Irmak Kalkınma Ajansı, Amasya, Tokat, Samsun, Çorum, Trabzon ve Antalya Turizm İl Müdürlükleri de katılarak, illerinin tanıtımlarını yaptılar. Gelen tur operatörlerine İstanbul, Antalya, Kapadokya, Çanakkale, Truva, Samsun, Çorum, Tokat ve Amasya’ya eğitim turları verildi."  

Etkinliğin açılışını ve kurdele kesimini TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve ISTTA Başkanı Halil Korkmaz, TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi Müberra Eresin, Türk Hava Yolları M.I.C.E Müdürü Vildan Mataracı, Anadolu Turizm işletmeciler Birliği Birol Akman, Hindistan Konsolosu Prunojyoti Mukherjee ile birçok özel davetli birlikte gerçekleştirdi.

Hedef, 2023 yılına kadar Türkiye’de 4 etkinlik daha yapmak 

Murtaza Kalender, katılımcı hosted buyer tur operatörlerine, tüm katılımcılara, sponsorlara, tüm basın mensuplarıyla kendilerine destek veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Hedeflerinin 2023 yılına kadar Türkiye’de 4 etkinlik daha yapmak olduğunu söyleyen Kalender, 81 ilin tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini, ülkemizdeki turizm kategorilerinde çeşitlilik sağlamak ve mevcut kategorilerin de daha iyi şartlara getirilmesi olduğunu, 60 milyon turistin en az 70 Milyar Dolar bırakmasının hedeflendiğinin altını çizdi.

Biz bunları yaparken de ülkemize gelecek turistlerin vize sıkıntısı yaşamaması gerektiğini vurgulayan Murtaza Kalender, başta Hindistan olmak üzere özellikle Asya ülkelerinden vize alımının kolaylaştırılması gerektiğini ifade etti. Açılışında TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da bir konuşma yaptı. Ardından etkinlik Dosso Dossi Downtown otelinde gerçekleştirilen kokteylle devam etti.

 

 

 

 

 

 

      

    

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.