19 Mayıs tatili rezervasyonları coştu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın pazartesiye denk gelmesi tatilcileri yollara düşürüyor. HotelRunner’ın verilerine göre bu yıl pazartesi gününe denk gelen resmi tatili kullanarak üç ya da dört günlük tatil rezervasyonu yaptıranların sayısı geçen yıl aynı döneme kıyasla yüzde 53 arttı.

31/12/2019 23:40
19 Mayıs tatili rezervasyonları coştu

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte tatil planları yapılmaya başlandı. Resmi tatillerin hafta sonunun arkasına denk gelmesi çalışanlara tatil fırsatı yaratıyor.Turizm sektörüne yönelik olarak geliştirdiği küresel çözümlerle konaklama tesisi, acente yönetimi ve dijital pazarlamasını kolaylaştıran, online rezervasyon deneyimini farklı bir boyuta taşıyan yenilikçi teknoloji platformu HotelRunner’ın verilerine göre Pazartesi gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı rezervasyonları coşturdu. Bu yıl üç ya da dört günlük tatil planlayanların sayısı, geçen yıl aynı tarihte yapılan rezervasyon sayılarına oranla yüzde 53 arttı. Hatta bu yıl Nisan ayında gerçekleştirilen tüm rezervasyonlar ile sadece 19 Mayıs tatili için gerçekleştirilen rezervasyonların sayısı eşit.

CloudArena’nın Kurucu Ortağı Ali Beklen bu artışın nedenini şöyle açıklıyor: “Henüz düşük sezon sayılan bu dönemde daha uygun fiyatlarla tatil yapma fırsatı nedeniyle rezervasyon sayıları ciddi anlamda yükseldi. Tatilin pazartesiye denk gelmesi ve hafta sonuyla birleşmesi de tatil planlarındaki artışta ciddi bir etken”. Bulut tabanlı otel, acente yönetim ve online pazarlama platformu HotelRunner’ın verilerine göre, bu yıl 19 Mayıs tatili için en çok tercih edilen destinasyonlar arasında İstanbul’un yakın çevresi, Kapadokya ve Antalya yer alıyor. Beklen bu bölgelerin ağırlıklı olarak tercih edilmesinin sebebinin insanların kültür turizmine duydukları ilgi ve şehrin karmaşasından kısa bir süre için de olsa kaçarak doğayla iç içe olma isteklerinden kaynaklandığını söylüyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.