13 Euro'ya kalan turistleri kovan Türk turizmci kim?

13 Euro'ya iki kişinin kalmasına benim gibi deliren turizmci de varmış meğer; Ali Akkanat.. Sirene Belek ve Sirene Bodrum otellerinin sahibi kendisi.

31/12/2019 23:40
13 Euro'ya kalan turistleri kovan Türk turizmci kim?

Cennet gibi ülkemde, mükemmel tesislerde bir oda da 2 kişinin 13 Euro'ya kaldığını duyunca delirdim. 2 kişi 13 Euro mu? 42 Türk Lirası yani? Hemde 2 kişi? Ulen kıytırık bir lahmacun 80 TL idi, iki kişi nasıl 42 TL'ye kalır? Bu nasıl turizm?  Bu nasıl yabancı turiste mahkum olma, yerli turisti kazıklama, kerizlik mantığıdır böyle? Delirmemek elde değil! 13 Euro'ya iki kişinin kalmasına benim gibi deliren turizmci de varmış meğer; Ali Akkanat.. Sirene Belek ve Sirene Bodrum otellerinin sahibi kendisi. Geçen yıl Bodrum'daki 5 yıldızlı mükemmel otelini Jw Marriot'a vermiş. Ama vermesiyle sezon bitmeden kovması bir olmuş!

Kenan Erçetingöz'ün Gecce.com'da yer alan yazısına göre, turizm ve iş dünyasında çok sevilen ve de sayılan biri olan Ali Akkanat, 13 Euro'luk, "Reward" denilen puanla gelen müşteriyi görünce delirmiş "Bedava ağırlayacak başka ülke mi bulamadınız kardeşim?" diyerek havaalanından inen müşteriyi oteline sokmamış!

Helal olsun Ali Akkanat'a..

Cennet gibi olan ülkemiz ve tesislerimizin puan toplayan müşteriye açılması, kullanılması olur mu? Neymiş JW Marriot'muş? O zaman adam gibi paralı müşteri getir ülkemize.. Başka ülkelerde parayla kalıp topladıkları puanları, bizim cennet ülkemizde niye bedavaya kullandırtıyorsun uyanık?

Bu uyanıklığa bir zamanlar Almanya'da ilkokul öğretmenliği yapan ve sonrasında tekstil ve turizm işinde büyük başarı elde eden hoş sohbet patron Ali Akkanat "Dur" demiş ve Jw Marriot'u kovarak otelini Antalya Belek'in devamı olarak Sirene Luxury Bodrum Hotel yapmış. Başına da kızı Özlem ve damadı Fatih Merter'i koymuş.

Ben daha önce Yalıkavak'ta Çimentepe restorandan ileriye geçmemiştim. Sirene Luxury Bodrum biraz daha ileride ve muhteşem Koyunbaba koyunda konuşlanmış harika bir otel.. Bu arada Sirene, "deniz kızı" demekmiş.

Geniş odalarıyla birlikte, değişik havuzlu alternatif villalar da var. Ama ne odalar, ne villalar. 8 aile kalınabilecek şekilde ayarlanmış. Ortak kirala, ucuza git tatile işte.

Konum gereği aşağı doğru inen yamaçta değişik havuz ve restoranlar oluşturulmuş. Kimi Santorini gibi, kimi İbiza gibi, denizi de Bodrum gibi.. Hele hele bir gün batımı var, bana Filipinler Barocay adasını hatırlattı. Gerçekten mükemmel bir sunset var. Bayram da o sunset zamanında içmek var.

Sirene Luxury Bodrum Hotel'de değişik güzel mekanlar var. Haftasonları ünlü DJ'ler performan sergiliyor. Bayram da Suat Ateşdağlı ve David Saboy varmış.

Yemeklere gelince; Damat Fatih Merter Milano'da aldığı eğitimle gerçekten bir gurme olmuş ve farklı bir mönü yaratmış. Mesela parmesanlı levrek ve acı köfteli makarna mükemmeldi.

Ali Akkanat artık işleri çocuklarına bırakmış, kızı Özlem Merter de Mariot'un bıraktığı enkazı şimdi toparlamaya ve ülke turizmine kazandırmaya çalışıyor. Ama otel öyle güzel ki, bence bu sezonun "in" yerlerinden biri haline gelecek.

Gerçi kötü bir dönem ama bu dönem tüm turizmciler için ders olacak bir dönem. Herkes şapkasını önüne koymalı ve hatalarına bakmalı. Bu cennet ülke, bu güzelim tesislerimiz hakettiği yeri bulmalı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.