105 katlı otel açılıyor

Kuzey Kore'de 30 yıl önce inşa edilen ve sembol haline gelen 105 katlı Ryugyong Oteli nihayet hizmete açılıyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un son anda aksi bir karar vermezse, sembol binanın yarısı konut diğer yarısı otel olarak hizmet verecek.

31/12/2019 23:40
105 katlı otel açılıyor

Kuzey Kore'de Ryugyong Oteli'nin inşaatı 1987 yılında tamamlandı. Ama o dönemdeki Kuzey Kore lideri Kim Jong-ıl binanın kullanıma açılmasını istemedi. Dönemin Kuzey Kore lideri Kim Jong-ıl mimarisi dev bir rokete benzeyen bu binayı adeta bir anıtyapı olarak sembolleştirdi.

Kuzey Kore pullarından, propaganda afişlerine, hatta ender de görülse ülkenin turizm-tanıtım broşürlerine kadar pek çok resmi belge ve yayında Ryugyong Oteli'nin fotoğrafları kullanıldı. Baba Kim'in ölümünden sonra ülkenin devlet başkanı olan oğlu Kim Jong-un ise, binayı asıl işlevine çevirerek, hizmete açmayı hedefliyor.  Kuzey Kore lideri Kim bu yöndeki kararını ise, cuma günü yaptırdığı balistik füze denemesinden sonra açıkladı.

Kuzey Koreli yetkililer, ABD yönetiminin sert üsluptaki kınama bildirisine karşılık, bu sembolik binayı yeniden gündeme taşıdıklarını belirtti. Net olarak anlaşılmayan sembolik mesaja daha sonra getirilen açıklama ise şu oldu: Kuzey Kore, roket denemelerine devam edecek. (NTV)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.