10 Şubat 2012 Cuma
 Foto Galeri
Türkiyeyi bu afişler tanıtacak
Türkiyeyi bu afişler tanıtacak
 Yazarlarımız
HASAN ARSLAN
 
BİLGİN'İ KAYBEDELİ 3 YIL OLDU......
DR. VOLKAN ALTINTAŞ
 
CASE STUDY: TURKEY...
HÜSNÜ GÜMÜŞ
 
TRAFİK...
Şaban Ali YAŞAROĞLU
 
2012 TURİZM İÇİN KÖTÜ BİR YIL MI OLACAK?...
K.ÜNSAL BARIŞ
 
OTELCİLİKTE DELEGE ETMEK...
Tunç MÜSTECAPLIOĞLU
 
TENİS ANA KARNINDA ÖĞRENİLEBİLİR Mİ? ...
SEÇİM AYDIN
 
UYDU İSTATİSTİK YÖNTEMİ...

HATİCE ARISOY
 
SAĞLIĞIMIZIN DOSTU: ZEYTİN ve ZEYTİNYAĞI...
M. ALİ ULUTURHAN
 
Rusya`dan bir haber var......
YAKUP DEMİR
 
Resort Turizm Kongresinden Notlar (Aralık 2011)...
OSMAN ERGİN
 
BULANIK SUDA BALIK AVLAMAK...

ADİL ÇULHAOĞLU
 
BELÇİKA'DA 3 TÜRK MADENCİ EŞİ...

 Mail List
E-Posta bültenimize
kayıtlı olmak ister misiniz?







Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Artık dünyada tek ‘izm’ var... Turizm...
Artık dünyada tek ‘izm’ var... Turizm...

Türkiye’nin ilk kez konuk ve partner ülke olarak katıldığı Uluslararası Berlin Turizm Borsası (ITB) Fuarı’nın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2010 yılında 30 milyon turist hedeflendiğini söyledi.
10.03.2010 / 08:25:43


Hasan Arslan - Volkan Altintas / BERLIN

2009’da yaşanan global krize rağmen, turist sayısını arttıran tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Bakan Günay, “Dünyada tüm ‘izm’ler öldü. Artık tek ‘izm’ var o da turizm” dedi.

Bu yıl 44’üncüsü düzenlenen ITB’nin basın toplantısına Günay’ın yanı sıra ITB Genel Müdürü Christian Göke ve Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Klaus Laepple de katıldı. Toplantıyı ‘Türkiye’nin tanıtım yüzü’ olan Tülin Şahin de izledi.

 

Kültürel tanıtıma ağırlık verilecek...

Ekonomik krizin tüm turizmciler açısından öğretici olduğunu söyleyen Bakan Günay, turizmin 21’inci yüzyılın en önemli sektörü olacağını savundu. Şehir ve kültür turizmine ilginin artacağını vurgulayan Bakan Günay, Türkiye’nin deniz, güneş, kum tanıtımını yanı sıra, kültürel tanıtıma da ağırlık vereceğini söyledi.

Günay, “Ülkemizde dünya kültür mirası listesinde yer alan 9 kültür alanı mevcut. 23 kültür varlığımız ise dünya mirası listesine girmeye aday” dedi. Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Laepple ise Türkiye’de turizm sektöründe çok iyi hizmet verildiğini, şikayetlerin her yerde görülebilecek istisnai durumlar olduğunu söyledi. Klaus Laepple, Türk turizminin müşteriye hizmete önem veren bir anlayışa sahip olduğunu da kaydetti. (DHA)


Henüz Yorum Eklenmemiş

Turizm Haberleri Kategorisindeki Diğer Haberler